• Att bli kristen

 

Att vara kristen är att tro på Gud, att Han skapat hela världen och även oss.
Att vara kristen är att tro på Jesus, Guds son, som blev sänd av sin Fader för att genom sitt liv visa för oss vem Han är och genom sin död och uppståndelse göra det möjligt för oss att komma in i en personlig och nära relation med Gud, som Fader och Skapare.

Att vara kristen är också att tro på den helige Ande. Han är hos oss alltid för att hjälpa, guida och utveckla oss som kristna genom hela livet.
Att vara kristen är alltså inte att leva upp till en viss livsstil utan det är att lita på att Gud vill vårt bästa. Hans kärlek till oss är lika stor oavsett hur misslyckade vi än kan vara. Det visade Han allra tydligast när Jesus dog för oss och tog bort all vår synd.

Du kan bli kristen när som helst och var som helst, genom att vända dig till Gud, låta Honom komma in i ditt liv, ta emot Hans förlåtelse och börja följa Jesus. Men att leva ensam som kristen är svårt, vi behöver gemenskap med andra kristna på vår resa genom livet. Ta därför gärna kontakt med oss om du vill veta mer eller har bestämt dig för att bli kristen.

Om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst. (‭Romarbrevet‬ ‭10:9 )